Deel natuurgebied Hondeven Tubbergen afgebrand

Een brand heeft vanmiddag een groot deel van natuurgebied het Hondeven in Tubbergen in de as gelegd. De brandweer heeft diverse eenheden uit Twente en IJsselland ingezet om de brand te bestrijden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Op woensdag 18 april is rond half vier brand ontstaan in een natuurgebied aan de Huyerenseweg in Tubbergen. Bij aankomst bleek een groot stuk natuurgebied bestaand uit heide, ven en naaldbomen in brand te staan. In verband met de droogte en snelle branduitbreiding is door de brandweer direct groot opgeschaald.

Omdat het vuur lastig te bereiken is en het gebied vrijwel niet toegankelijk is voor blusvoertuigen is de Handcrew Overijssel ter plaatse voor ondersteuning bij het bestrijden van de brand. Dit doen zij door in kleine groepen te voet het veld in te gaan met speciale gereedschappen en rugzakken met water.

Om goed beeld te krijgen van de brand heeft de brandweer ook drone Argus ingezet. Door van bovenaf mee te kijken weet de brandweer exact waar de vuurhaarden zich bevinden en kan effectiever worden geblust. De verwachting is dat we nog 4 uur bezig zijn met nablussen. In totaal is ongeveer 4 hectare natuurgebied afgebrand.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel is veel flora verloren gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. Bij het bestrijden van de brand zijn ongeveer 100 brandweermensen uit diverse kazernes uit Twente en IJsselland ingezet.

(foto: Dennis Nengerman | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Tubbergen rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Tubbergen! Volg ons ook op Facebook!