Politie publiceert reactietijden Gemeente Tubbergen

Tubbergen – Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. We vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren we vanaf nu elke maand op Facebook de lokale cijfers voor jouw gemeente.

We zijn er als de nood hoog is!
In de Infographic kun je zien hoe het met onze reactietijden is gesteld in Tubbergen. In 6 gevallen waren wij op tijd en dus binnen 15 minuten op de plaats van het incident. Zo waren wij bijvoorbeeld bij een alarmmelding met 4 minuten ter plaatse.

In twee gevallen was een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten ter plaatse om hulp te bieden. En bij één melding van een inbraak zijn we meteen gaan handelen op de plaats van het incident en hebben pas later aangegeven op de apparatuur dat we er al waren. Dit is weggeschreven onder: “Eerst hulp, dan techniek”.
Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!

CIJFERS INFOGRAPHIC TUBBERGEN
Op tijd 6
Te laat 0
Brandweer of ambulance was er wel binnen 15 minuten 2
Eerst hulp dan techniek 1

(bron: politie Tubbergen)

Het laatste 112-nieuws uit Tubbergen rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Tubbergen! Volg ons ook op Facebook!