UPDATE: Frontale aanrijding in Albergen; persoon aangehouden

Albergen – Op de Ootmarsumseweg in Albergen heeft op eerste kerstdag omstreeks 23.15 uur een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Toen de melding bij de politie binnenkwam via de 1-1-2 meldkamer kregen ze te horen dat één van de betrokken bestuurders was weggelopen van de plaats waar het ongeluk was gebeurd. Door een brandweerman werd even later de mogelijke bestuurder, een 31-jarige man uit Nijverdal, aangetroffen aan de Schopmansweg.

Agenten kregen het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De blaastest, die hij moest afleggen, bevestigde dit. De man is aangehouden en nadat hij in het ziekenhuis medisch was onderzocht werd hij ingesloten in het Politiecellencomplex in Borne.

In de andere auto zaten drie personen. Zij zijn met behulp van de brandweer uit de auto bevrijd. De 56-jarige bestuurder uit Hengelo en de 32-jarige man uit Almelo, die als passagier op de achterbank zat zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 48-jarige vrouw uit Spijkenisse, die naast de 56-jarige bestuurder zat, mocht nadat de broeders van de ambulancedienst haar hadden onderzocht naar huis.

De afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Uit zijn onderzoek blijkt dat het voertuig van de 31-jarige Nijverdaller uit de richting van Almelo kwam en in de richting van Albergen reed. Hij kwam op een gegeven moment op de andere weghelft terecht waardoor er een frontale botsing ontstond met de drie inzittenden van de auto die uit de richting van Albergen kwam.

De 31-jarige man wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Hij wordt vandaag nader gehoord over de mogelijke toedracht.

(foto: Dennis Nengerman | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Tubbergen rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Tubbergen! Volg ons ook op Facebook!