VIDEO: Zeer grote uitslaande brand bij bedrijven in Tubbergen

Tubbergen – In de vroege ochtend van donderdag 1 februari is brand uitgebroken bij een bedrijfspand aan de Nobelstraat in Tubbergen. In het bedrijfspand waren een automontage bedrijf en een showroom van kachels en grafstenen gevestigd. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en brandde het dak. Er is snel opgeschaald naar zeer grote brand. Overslag naar naastgelegen bedrijfspanden en twee woningen is voorkomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak is onbekend.

Rond 03:45 uur kreeg de brandweer een melding van brand in een bedrijfspand aan de Nobelstraat in Tubbergen. Hier waren een automontage bedrijf en een showroom met kachels en grafstenen gevestigd. Al direct was duidelijk dat het om een uitslaande brand ging. De brandweer heeft snel opgeschaald naar zeer grote brand. Er waren geen personen in het bedrijf aanwezig.

De inzet van de brandweer was het voorkomen van overslag naast naastliggende bedrijfspanden en twee woningen. Met behulp van vier tankautospuiten, een autoladder en ondersteunende voertuigen is dit gelukt en is de brand bestreden. Ook kwam er rook vrij dat richting het industrieterrein trok. De brandweer heeft geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Twee uur naar het uitbreken van de brand was deze onder controle. Het pand is verloren gegaan. Uitbreiding naar omliggende panden en twee woningen is voorkomen. De brandweer verwacht na verschijnen van dit bericht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. Ten tijde van de brand waren er geen personen in het pand aanwezig. De schade aan het pand is groot. Er zijn geen gevallen van persoonlijke ongelukken bekend. De oorzaak is onbekend.

(Tekst: Brandweer Twente)
(foto’s: Dennis Nengerman / Clemens Brughuis | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Tubbergen rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Tubbergen! Volg ons ook op Facebook!