Foto: Afgebrande bistro de Kruidentuin in Geesteren; Ravage na brand van bovenaf goed te zien

Geesteren – Vanmorgen vroeg is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een restaurant aan de Hardenbergerweg in Geesteren. Door de meldkamer is vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de eerste eenheden trof de brandweer een uitslaande brand aan. Hierop is opgeschaald naar grote brand, later zeer grote brand. Een naastgelegen woning is vanwege de hevige rookontwikkeling ontruimd. De bewoners zijn in een naburige woning opgevangen. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Het restaurant is volledig verwoest door brand.

In de vroege ochtend van dinsdag 16 februari is brand ontstaan in een restaurant aan de Hardenbergerweg in Geesteren. Bij aankomst trof de brandweer een felle en hevige uitslaande brand aan in het restaurant/bistro gedeelte. Hierop is vrijwel direct opgeschaald naar zeer grote brand. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft daarom meerdere keren geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Er zijn metingen in de rook verricht. Hierbij zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Uit voorzorg is de naastgelegen woning direct ontruimd. De bewoners zijn in een naastgelegen boerderij opgevangen. De verwachting is dat zij in de loop van de ochtend weer naar huis kunnen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft voorkomen dat de brand zich verder heeft kunnen uitbreiden naar naastgelegen boerderij. Het restaurant kan als verloren worden beschouwd en is totaal verwoest. Bij het verschijnen van dit nieuwsbericht is de brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden. Hiervoor is een kraan aanwezig om delen van het restaurant te slopen zodat effectiever kan worden geblust. Hoe de brand is ontstaan is onbekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Tankautospuiten uit de kazernes Tubbergen, Weerselo, Almelo en Ootmarsum en ondersteunende eenheden uit Twente hebben de brand bestreden.

(bron: Brandweer Twente)
(foto: Clemens Brughuis | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Tubbergen rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Tubbergen! Volg ons ook op Facebook!