Video: Forse schade door mogelijk valwind in Fleringen

Fleringen – De brandweer kreeg donderdagavond een melding van stormschade aan de Wieschertsweg in Fleringen. Volgens de brandweer is ter plaatse door vermoedelijk valwind flinke schade ontstaan aan een woning. Valwind is een sterke neerwaartse wind die soms bij een zware bui voorkomt en flinke schade kan aanrichten.

Van het dak van de woning zijn verschillende dakpannen er af gewaaid, van de bomen rond de woning zijn verschillende takken afgebroken. De brandweer heeft, onder andere, met behulp van een hoogwerker losliggende pannen verwijderd.

Stichting Salvage is ingeschakeld en zal de gedupeerde bijstaan bij de afwikkeling van de schade.

Het KNMI waarschuwde eerder vandaag met code geel voor zware windstoten tijdens het overtrekken van een regengebied.

(foto: Clemens Brughuis | News United)

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.